Du kan finde aktuelle artikler om Aarhus, som du kan anvende i din kommunikation, når du skal profilere Aarhus, her 

Studieby med store ambitioner

Aarhus er Danmarks bedste bud på, hvor du skal studere. Dels tilbyder Aarhus hele 299 forskellige videregående uddannelser fordelt på otte institutioner. Dels er studiemiljøet og karriemulighederne særligt gode her.

Faktisk er hele 16 % af befolkningen i Aarhus studerende. Hver dag suger 52.000 studerende fra ind- og udland til sig af ny viden. Derfor møder du studerende overalt i byen; på læsesale, i parker, på tribuner, i virksomhedspraktik, i nattelivet og i skoven på deres løberuter. Aarhus er en ung by og du bliver som studerende en del af byens DNA.

Aarhus er den mest veluddannede by i Danmark. Næsten hver 3. indbygger har en videregående uddannelse.

Du kan hurtigt komme fra den ene ende af byen til den anden, og alligevel finder du alverdens muligheder her. Det er en fordel som studerende, når du for eksempel skal i praktik eller finde studiejob. Kommunen samarbejder med uddannelserne og erhvervslivet i byen for at skabe spændende praktikpladser til alle. Også til dig, der vil skabe et internationalt netværk og arbejde på tværs af byzoner og landegrænser. Undersøgelser viser at 9 af 10 studerende gerne anbefaler Aarhus som studieby.

Aarhus er en tryg by. Det er nemt for dig at komme rundt på cykel, og der er god adgang til park, skov og strand. Der er masser af kulturelle og sociale tilbud, og ikke mindst et godt natteliv. Udover det finder du også et ungt, mangfoldigt og kreativt miljø i byen, som har stor tiltrækningskraft på andre studerende.

Aarhus Universitet ligger i top 100 på verdensplan, og det er blot ét af de mange spændende steder, hvor studerende fra hele verden hver dag mødes og bliver dygtigere. VIA University College, Arkitektskolen Aarhus, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Erhvervs Akademi Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium er andre eksempler. Der er over 6.000 internationale studerende i byen, og mange af uddannelserne udbydes på engelsk. Byen summer af liv og ambitioner, og det smitter. Derfor er det også naturligt at kigge mod Aarhus, når du overvejer, hvor dine karrieredrømme skal tage form

Hør hvad de studerende siger

Byens uddannelsesinstitutioner har sammen med Aarhus Kommune gennemført en omdømmemåling af Aarhus som studieby blandt både nuværende og potentielle studerende.

Citater fra undersøgelsen

”Det bedste ved Aarhus er det væld af muligheder, der er indenfor knap 10 minutters cykeltur med universitetet som knudepunkt. Der er næsten hele tiden noget nyt at opleve. Jeg kan både dyrke mine fritidsinteresse i naturen ved at hoppe på cyklen og opleve Brabrandstien og Moesgaard, eller jeg kan besøge kulturinstitutioner til jeg segner og stadig mangle et par stykker. Alt i alt er der så mange muligheder for at berige ens studietid både selv og/eller sammen med venner og familie, at man næsten ikke ved, hvor man skal starte.” 
Caroline Lundqvist, kandidatstuderende på Digital Design, Aarhus Universitet. 

"Det bedste ved at læse i Aarhus er de muligheder, der er indenfor de studiesociale arrangementer. Her får jeg muligheden for at omfavne Aarhus gennem mangfoldighed, kultur og fællesskab." 
Trine Holm Sørensen, læser til pædagog på VIA University College.

Se undersøgelsen i sin helhed

 

Aarhus har talent


Aarhus er Danmarks næststørste by og er med sine 1,2 mio. borgere inden for en times kørsel og et universitet i verdensklasse et unikt centrum for både viden og arbejdskraft. Her er alt, hvad du behøver indenfor ganske korte afstande; spændende nationale og internationale arbejdspladser, dejlige boligområder, et rigt kulturliv og en natur, der med skov og kystlinje, gør Aarhus til et fantastisk sted at arbejde og bo. 

Aarhus har Danmarks yngste befolkning – den gennemsnitlige borger er 24 år og tæt på hver femte borger er studerende på en af byens mange uddannelsessteder. Det giver byen et stærkt drive og en enestående vitalitet. Lige meget, hvad der interesserer de studerende, har Aarhus en uddannelse, der matcher drømmene. Universitetet ligger lige midt i byen og tilbyder mere end 135 forskellige uddannelser. Hele 33% af byens borgere har en højere uddannelse, hvilket gør Aarhus til den mest veluddannede by i Danmark. 

Med en international containerhavn og nogle af verdens førende virksomheder er Aarhus med på det internationale kort over attraktive byer at arbejde i. 

Hele 87% af Danmarks totale omsætning indenfor vindenergi skabes i Aarhus-området og hele 20.000 it-jobs indenfor en radius af 10 km gør Aarhus til et hotspot indenfor it-innovation. Kreativiteten blomstrer også i Aarhus med 492 design-relaterede virksomheder og 330 arkitektfirmaer. 

Aarhus er en by, der aldrig står stille. Innovation, iværksætteri og samarbejde er en livsstil. Sådan er det, når alt hvad du behøver er lige foran dig. Sådan er det at bo og arbejde i Aarhus.  

Se mere på businessaarhus.dk eller læs publikationen Do business with Aarhus.

Aarhus har talent

Aarhus er Danmarks næststørste by og er med sine 1,2 mio. borgere indenfor en times kørsel og et universitet i verdensklasse, et unikt centrum for både viden og arbejdskraft. Her er alt, hvad du behøver indenfor ganske korte afstande; spændende nationale og internationale arbejdspladser, dejlige boligområder, et rigt kulturliv og en natur, der med skov og kystlinje, gør Aarhus til et fantastisk sted at arbejde og bo.

Aarhus har Danmarks yngste befolkning – den gennemsnitlige borger er 24 år og tæt på hver femte borger er elev på en af byens mange uddannelsessteder. Det giver byen et stærkt drive og en enestående vitalitet. Lige meget, hvad der interesserer dig, har Aarhus en uddannelse, der matcher drømmene. Universitetet ligger lige midt i byen og tilbyder mere end 135 forskellige uddannelser. Hele 33% af byens borgere har en højere uddannelse, hvilket gør Aarhus til den mest veluddannede by i Danmark.

Med en international containerhavn og nogle af verdens førende virksomheder er Aarhus med på det internationale kort over attraktive byer at arbejde i. Lige meget, om du er nyudklækket fra universitetet, flytter fra Søndervig eller Singapore, er der gode muligheder for, at dit drømmejob findes her. 

Hele 87% af Danmarks totale omsætning indenfor vindenergi skabes i Aarhus-området og hele 20.000 it-jobs indenfor en radius af 10 km gør Aarhus til et hotspot indenfor it-innovation. Kreativiteten blomstrer også i Aarhus med 492 design-relaterede virksomheder og 330 arkitektfirmaer. 

Aarhus er en by, der aldrig står stille. Innovation, iværksætteri og samarbejde er en livsstil. Sådan er det, når alt hvad du behøver er lige foran dig. Sådan er det at bo og arbejde i Aarhus. 

Se mere på www.businessaarhus.dk

Aarhus har seværdighederne

Aarhus er en gammel by med et ungt sind. Byen blev grundlagt i vikingetiden og er i dag en pulserende og fremadstormende universitetsby med Danmarks yngste befolkning. Det er et herligt miks mellem historie, nutid og fremtid – og det, der gør Aarhus unik at besøge. Her finder du alt indenfor gåafstand og et hav af både udendørs- og indendørs seværdigheder.

Aarhus har meget at byde på! Fra kunst i verdensklasse og et kig over byen gennem regnbuens farver på ARoS – til nostalgitur gennem Den Gamle By. Fra gyset over Grauballemanden på Moesgård Museum til suset i Tivoli Friheden. 

Når det kommer til shopping har Aarhus alt, hvad en storby kan præstere – bare i mindre målestok – og indenfor en kort radius. En tur gennem Latinerkvarteret byder på designere og luksusbrands, mens en tur på Strøget giver dig alt, hvad du kan drømme om af high-street-butikker. 

Melder sulten sig er mulighederne lige så mange, og der er noget for enhver smag og pengepung – fra en hotdog på Strøget til Michelin-mad på fire forskellige restauranter rundt om i byen. Caféer, kaffebarer og restauranter byder på smagsoplevelser morgen, middag og aften, og et stort udvalg af natklubber og barer sørger for at ingen behøver gå tidligt i seng. 

Aarhus ligger ved skov og strand og der er dermed rig mulighed for store naturoplevelser. Der er ingen undskyldninger for ikke at røre sig og for aarhusianerne er løbeturen, spurten på mountainbike gennem skoven eller kajaksejlads langs kysten en hel naturlig del af livet i byen. 

Med 2017 og titlen som Europæisk Kulturhovedstad fik Aarhus en enestående mulighed for at vise verden, hvad den har at tilbyde. Aarhus 2017 bød på et imponerende kulturelt program med mere end 300 forskellige events og tiltrak mennesker og opmærksomhed fra hele verden.  

Se mere på www.visitaarhus.dk

Aarhus har det, du søger


På verdensbankens liste rangerer Danmark som et af de nemmeste lande i Europa, hvis du vil investere. Og her er landets anden største by Aarhus ingen undtagelse. Aarhus er en by i rivende udvikling. Byen vokser, befolkningsvæksten stiger og nye virksomheder, uddannelsessteder, innovation hubs og kulturinstitutioner skyder op. Aarhus er blevet drivkraften for væksten i hele regionen, og som universitetsby har virksomhederne i Aarhus en helt unik talentmasse til rådighed. Dette, kombineret med de generelle danske markedsforhold, gør byen til et yderst attraktivt sted at investere.

Det er nemt at starte virksomhed i Aarhus. Danmark er kendt for, at du kan etablere en virksomhed på én dag og få opholds- og arbejdstilladelser udstedt på 5 uger, hvis du har det rette set-up. Iværksætterånden er derfor stærk og danskerne er kendt, som et af de mest produktive folkefærd i Europa. Derudover har Danmark nogle yderst fleksible ansættelses- og afskedigelsesregler, som gør det nemt at reducere op og ned i arbejdsstyrken. Landet har den laveste kontorleje og selskabsskat på 22% i Skandinavien, hvilket er under EU-gennemsnittet.

Aarhus har Danmarks mest veluddannede borgere. Tæt på hver 5. indbygger er studerende ved en af byens mange uddannelsessteder, og det gør adgangen til talenter og veluddannet arbejdskraft stor. Og med mange både nationale og internationale virksomheder i byen tiltrækker Aarhus talenter fra hele verden. Aarhus er en by med alle storbyens fordele bare i mindre skala, og med sin unikke beliggenhed ved skov og strand og høje, danske levestandard er Aarhus et meget populært sted at bo og arbejde.

Så alt i alt er der masser af gode grunde til at kigge mod Danmarks næststørste by. Her får du alle de danske fordele og dermed alle forudsætninger for succesfulde investeringer.

Se mere på www.businessaarhus.dk eller læs publikationen Do business with Aarhus